12.10.2015
Märksõnad:

Meie talu toidud on tehtud kasutades maksimaalselt kohalikku toorainet ja oma talu saaduseid. Hea on kohe kevadel kõik kasvama panna ja nüüd sügisel nautida vilju. 

Tore on enne toiduvalmistamist käia läbi aiamaalt ja korjata kõike mida vaja. Värsket murulauku ürdivõi jaoks ja lilleõisi kaunistamiseks.

Kalaga on meil nii, et külalised teavad, et söök tehakse sellest mida parasjagu tuleb.  Kes tellib suvel suitsukala, sellele on alati üllatuseks kas tuleb ahvenat, lesta või räime. Sel suvel sai ka hädaga siiga suitsu panna, kuigi parim on siig ikkagi soolakalana ja värske kartuli, või ja tilliga. Minu isa retsept.

Mainimata ei saa jätta ka oma kanade mune. Need toredad sõbrad elavad meil suvel vanas hobuseboksis ja käivad mõnuga õues siblimas, siiski aiaga piiratult. Hommikune omlett saab eriti kollase värvuse just maakanade munade tõttu. 

 

sügisannid korjatud

Oma aiast tulevad nii tomatid, kurgid, salatid, ürdid kui ka juurikad

Selle sügise lemmikud on koorega kartulid ahjus ja beebiporgandid või ja tüümianiga

Oma suitsukala on ikka imehea

Õunamahlategu käib täie hooga

suvine metsmaasikasaak oli seekord väga hea, juba oli valmimas ka mustikaid ja korjatud said ka lilled emale

Iga-aastane kuklitegu vastlate ajal

Käisime ka Mäehansu talus õppimas juustutegu, pildil kitsepiimast feta

Sel suvel sai katsetatud kastpeenardega, et rohimist ikka vähem oleks. Oli hea mõte

Imago OÜ