01.08.2016

 Enne toiduvalmistamist käik peenramaale. Värsked vaarikad otse põõsast ja muidugi ürdipeenralt kaunistuseks kurgirohtu ja sidrunmelissi.

Köögiviljapeenralt tulevad beebiporgandid ja lillkapsad. Sel aastal kasvab eriti hästi porru, tundub, et hobunonnid on peenramaal oma eesmärki täitnud.

Ei ole midagi maitsvamat kui just peenralt korjatud ja tillivartega keedetud värske kartul. No muidugi sobib siia juurde seenesoust või soolasiig. Siig koos värske keedukartuliga on minu isa lemmikroog ja suvel saab seda ikka vahel teha.

Kuumadel suvepäevadel tahaks magustoiduks midagi kerget ja jahedat. Siis teeme kamaparfeed marjadega. Ainus keerukas asi on magustoidu väljakummutamine kausist aga muu on kõik lihtne.

Ja muidugi kodujäätis.. sel aastal on seda ikka kausside viisi tehtud. Avatud talude päevaks sai lausa megakogus valmistatud ja külalistele pakutud. Parim on jäätis mustikatega aga oleme proovinud ka muid marju. Mõnusat maitset annab juurde jogurt, mis teeb jäätise kergemaks.

Loomulikult sai valmistatud ka mitmesuguseid pirukaid. Siin kukeseente ja köögiviljakattega. Neid said maitsta meie külalised, kes 24.07 külastasid avatud talude päeval Arma ratsakeskust.

BBQ liha valmistamine ja erinevate moppide katsetamine kuulub samuti meie suve juurde. Lisaks maitsvale ribile teeme ka siin ahjus sinki, mida hää paksu viiluna leivale panna. Paljud külalised on hämmingus, kui kuulevad, et liha küpseb sel moel oma viis tundi. On ka arvatud, et küllap on ikka päris ära kuivanud selle ajaga. Aga tulemust maitstes on üllatus suur- nii mahlane ja mõnusa suitsuse maitsega hoopis. Enamasti valmistame sealiha sel moel, aga oleme proovinud ka kana. Tulemus on üllatavalt hea- hõrk ja mahlane suitsukana peaaegu. Ja muidugi kui merest tuleb mõni hiigelsuur kala, mida soolata ega niisama grillil teha ei anna, siis BBQ ahjus tuleb tulemus väga hea.

Külalised on kohe kohe jõudmas ja katame juubelilaua sel korral õue. Ilm on imeilus, ainukeseks segajaks sel suvel herilased. Aga katsume hakkama saada.

Laupäeva õhtul töötame koos tüdrukutega öötundideni ja valmistume avatud talude päevaks. Üles saavad ka viidad ja õhupallid. eelmise aasta kogemus on, et tulemas on palju- palju rahvast. Eks näis.. meie oleme valmis ja ootame.

Arma ratsakeskuse kuulus küünikohvik. Istumiseks heinahunnik ja maitsmiseks kõiksugu head paremat. Sel aastal ka naabripere Vainu talu mesi. 

Imago OÜ